1995-ben Erdőkémia Rt. tolmácsi telepe privatizáció során magántulajdonba került. Megalakult a Nógrádi Erdőkémia Kft. Az akkori piac igényeihez igazodva oldószer gyártással és regenerálással, valamint autókemikáliák gyártásával megújult a termelés.
A tartályparkokat korszerűsítették és bővítették.

2010-ben megalakult a Nógrádi Vegyipari Zrt ami 2011-től átvette a Nógrádi Erdőkémia Kft. által végzett tevékenység meghatározó részét. Cégünk a Centrál cégcsoport része, mely több mint 50 vállalkozásból áll. A cégcsoport összesített árbevétele meghaladja az éves 150 milliárd forintot.

Az új tulajdonosoknak köszönhetően jelentős fejlesztések és beruházások zajlottak és zajlanak a Cég életében (pl: nagy teljesítményű ipari kazán korszerűsítés, hűtőtorony rendszerbe állítása, új desztilláló berendezések, környezetvédelmi fejlesztések), a kor igényeinek és a piaci elvárásoknak megfelelően.
A cég telephelye a Nógrád megyei Tolmács községében található. A jelenlegi gyártelep már a XX. század elejétől létezett mint urasági szeszüzem.
Nagyüzemi termelés az 1950-es évektől alakult ki. Ekkor „ERDŐKÉMIA Tolmácsi Falepárló Üzem” néven megalakult az első hazai nagyüzemi falepárló gyár, ahol faszén, ecetsav, kátrány, faszesz, fagáz előállítása történt lombos faanyag feldolgozásából.
TEKINTSE MEG CÉGBEMUTATÓ PREZENTÁCIÓNKAT!
DIVÍZIÓINK:
•    Autóápolási termékek
•    Hígító termékek
•    Nyomdaipari termékek
•    Újrahasznosítás
NÓGRÁDI VEGYIPARI ZRT FONTOSABB SZÁMAI:
   •    több mint         1.600 millió Ft árbevétel
   •    több mint         9 ezer tonna éves hulladék feldolgozási kapacitás
   •    több mint         50 ezer liter egyidejű termékfeldolgozás
   •    több mint         2.400 m3 tároló kapacitás
   •    több mint         10 db regeneráló berendezés
   •    több mint         50 fő munkatárs
   •    több mint         513 millió Ft jegyzett tőke
   •    több mint         1.000 elégedett ügyfél
……….. kell ennél több !?
IGEN KELL, …. mert
a folyamatosan fejlődés mellett, mi a KÖRNYEZETET is védjük az újrahasznosítással!
ENGEDÉLYEK, TANÚSÍTVÁNYOK:
IPPC - Környezetvédelmi engedély az EU és a magyarországi direktíváknak megfelelően
Regenerálandó oldószer újrahasznosítási engedély -  8000 tonna/év
Adóraktári, Jövedéki engedély - NAV által kiadott jövedéki termékek termelésére és értékesítésére vonatkozóan
MSZ EN - ISO 9001:2015  - Minőségirányítási Rendszer
Bisnode "AAA" Tanúsítvány - AAA (tripla A) minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.
HÍREK:

MAVESZ Környezetvédelmi és Biztonságtechnikai Konferencia 2016. október 12-13

Cégünk részt vett a  Magyar Vegyipari Szövetség  Vegyipari Környezetvédelmi és Biztonságtechnikai Konferenciáján A Miniszterelnökség, az NGM, az FM, valamint országos főhatóságok képviselői tartottak előadásokat és konzultációt a környezetvédelmi, katasztrófavédelmi, kémiai biztonsági szabályozás aktuális kérdéseiről. Bővebb információt adtak a SEVECO 3 bevezetési tapasztalatairól, az új tűzvédelmi szabályzat bevezetésének tapasztalatairól, illetve a kémiai, vegyipari és veszélyes anyagok szállításával kapcsolatosan.  Bővebb információ: http://mavesz.hu/kornyezetvedelem/
TERMELÉS / KAPACITÁS:

Desztilláció:
A desztillációs részlegében a gyógyszeripar, nyomdaipar és más iparágak oldószereit és hígítóit regenerálja. Ennek a környezetvédelmi szerepe jelentős, hiszen az oldószerből nagyon nagy rész újra hasznosítható. A veszélyes hulladék pedig töredék része lesz az eredeti mennyiségnek. A veszélyes hulladékok elhelyezése, kezelése pedig világméretű probléma és cégünk erre ad megoldást, hogy ezen anyagokat desztillálja és újrahasznosítja. A Cég 10 db regeneráló berendezéssel rendelkezik. Egyidejűleg összesen 50 000 liter anyagot tudunk feldolgozni. Ez éves szinten 8000 tonna feldolgozási kapacitást jelent.
Kiszerelés:
A megtermelt oldószereket, hígítókat, flexo nyomdafestékeket, nyomdaipari hígítókat, autókémiai anyagokat szinte minden esetben kiszerelten is forgalmazza a lakosság számára. A vegyi anyagok előírásait betartva ezeket 0,5literes, 0,9 literes, 1 literes 1,9 literes 2 literes, 5 literes és 19 literes úgynevezett „kis kiszerelésben” is értékesítünk. A Kiszerelést 2 üzemhelységben végezzük 6 töltősor segítségével. 2016-ban üzemeltettük be a legújabb és legmodernebb gépsorunkat, amely segít szórófejes spray-k megtöltésében és kiszerelésében.
Minőség ellenőrzés:
Mindegyik termelési tevékenységünket az ISO 9001-s minőségirányítási rendszerben leírtak betartásával végezzük.
A CÉG KÜLDETÉSÉNEK 3 ALAPPILLÉRE:
      •    Környezettudatos gondolkodás
      •    Folyamatos növekedés a belföldi és külföldi piacon egyaránt
      •    Elégedett hosszú távú partnerkapcsolat (mint a vevőpartnerek, mint a beszállítói partnerek felé)
Nógrádi Vegyipari Zrt.

36 35 350 511; info@nvzrt.hu
2657 Tolmács, Arany János u. 2.