Kedvezményezett: Nógrádi Vegyipari Zrt.

A projekt címe: „A Nógrádi Vegyipari Zrt. Kozalk megnevezésű fertőtlenítő hatású termékének gyártási kapacitás fejlesztése”

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.15-21-2021-00036

A szerződött támogatás összege: 157,36 millió Ft (feltételesen visszatérítendő)

A támogatás mértéke: 80%

A projekt befejezési ideje: 2021. december 3.
A projekt tartalma:

A Tolmácson működő Nógrádi Vegyipari Zrt. Magyarország és Nógrád megye meghatározó vegyipari üzeme. A gyártott termékek körébe hígítók, autóápolási termékek, nyomdai alapanyagok tartoznak, de a környezeti kibocsátás csökkentése érdekében a cég a használt oldószerek újrahasznosításában is részt vesz. A cég vezetése a világjárvány hatására egy másik társadalmilag fontossá vált célt is követ: nagyobb szerepet vállal a fertőtlenítő hatású szerek gyártásában, ezért megnöveli kapacitásait. Az előállított kozmetikai alkohol (KOZALK) alapvetően a kézfertőtlenítők alapanyaga.

A termelési folyamat kiindulásaként a Nógrádi Vegyipari Zrt. alapanyag tartályokat szerez be, ezekhez kapcsolódnak a gyártási folyamatban résztvevő keverőtartályok. Az anyagok mozgatását feladó és keringető szivattyúegység biztosítja. A késztermékek újabb tartályokba kerülnek, amelyhez a kiszerelő berendezések kapcsolódnak majd. A kiszerelő automata a kozmetikai alkoholt flakonba tölti, kupakkal és címkével látja el. A tervezett hatékony automata berendezésekkel a jelenleg meglévő manuális kiszerelési kapacitását a cég nagyságrendekkel tudja megnövelni, illetve az anyagokat jelentősebb átállási idő nélkül különböző űrméretű csomagoló anyagba lesz képes kiszerelni.

A Nógrádi Vegyipari Zrt. a fejlesztéshez minden szükséges engedéllyel rendelkezik, környezetét tevékenységével nem veszélyezteti.  A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás 2021 december 3-án fejeződött be.
Nógrádi Vegyipari Zrt.

36 35 350 511; info@nvzrt.hu
2657 Tolmács, Arany János u. 2.