Kedvezményezett neve: Nógrádi Vegyipari Zrt.

Projekt címe: Kapacitás bővítés és korszerűsítés munkahelyek megőrzése érdekében a Nógrádi Vegyipari Zrt-nél

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01612

A szerződött támogatás összege: 56,5 millió Ft (feltételesen visszatérítendő)

A támogatás mértéke: 69,85%

A projekt befejezési ideje: 2022. február 28.
A projekt tartalma:

A Tolmácson működő Nógrádi Vegyipari Zrt. Magyarország és Nógrád megye meghatározó vegyipari üzeme. A gyártott termékek körébe hígítók, autóápolási termékek, nyomdai alapanyagok tartoznak, de a környezeti kibocsátás csökkentése érdekében a cég a használt oldószerek újrahasznosításában is részt vesz.

A cég a projekt keretében egy kisebb tartályparkot hoz létre és illeszt be gyártási rendszerébe. A dedikált tartályok esetén csak egyfajta anyag kerül a tartályba, így elkerülhető az anyagváltásoknál szükséges tartálytisztítás, az anyagkeveredés, vagy a tartálykapacitások folyamatos igazítása az alapanyag szükséglethez. A tartálykapacitás a projekt megvalósításával közel 20%-kal nő, de a méretezés és a korszerűség miatt a hatása ennél jelentősebb. A beruházással a Nógrádi Vegyipari Zrt. jelentős kieső munkaidőt és anyagveszteséget tud kiküszöbölni, növelve gyártási hatékonyságát.

A cég a koronavírus járvány alatt meg tudta tartani dolgozói létszámát, a tervezett fejlesztés pedig jó esélyeket ad arra, hogy a jövőben az tovább növekedhessen.

A Nógrádi Vegyipari Zrt. a fejlesztéshez minden szükséges engedéllyel rendelkezik, környezetét tevékenységével nem veszélyezteti. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás 2022 február 28-án fejeződött be.
Nógrádi Vegyipari Zrt.

36 35 350 511; info@nvzrt.hu
2657 Tolmács, Arany János u. 2.